SAIL FAST LIVE SLOW

Jag och Eira har löst livets ekvation -   √2x(5-7y) + 3ab(4x-x)² = GHFF

VI är ämnade att från och med då vi går ut gymnasiet, tillsammans skrapa ihop våra ören, köpa en Jimmy Cooper båt och ge oss ut på en oändlig seglats, över världens alla hav. Men det är inte allt. Vår resa kommer ta oss långt inte bara geografiskt men även som mänskliga varelser. Och vi kommer inte att vara ensamma. Låt mig nu får berätta början av historien om vår fantastiska färd. Här följer en detaljerad beskrivning om livet på "Gusten: Havets Farligaste Fena".
För att börja högt: Längst upp i masten sitter Liljeqvist och spanar efter sjörövare, pirater, och hajar med pigga ögon.
Jag själv kommer stå som kapten på vår vackra båt och stolt styra skeppet mot evigheten. Eira kommer vara min förste rorsman och föutom att trofast alltid stå vid min sida i vått och torrt också ha som uppgift att varna alla sjömän när utsiktsman har signalerat fara i sikte, genom att avlägga sin varningsrap.
Brevid oss i sittbrunnen kommer Åhman att sitta och noggrant läsa kartan och navigera oss runt alla farliga bermudatrianglar. Våra många segel har Jonna hand om och med sina starka, envisa muskler och bastanta benstomme kommer hon hissa storseglet smidigt varje gång det blåser upp. Runt på däck med moppen i högsta hugg springer Thorsell-Danell runt och hoppar små glädjeskutt (ungefär som hon gör nerför NK-trapporna) och skrubbar frenetiskt bort all ovälkommen fisksmuts samtidigt som hon med jämna mellan rum nästan hysteriskt tjuter ut: HOES BEFORE BROS rakt ut i havet. Likaså inne i ruffen är det full igång. Lejon-Lisa steker mat så det osar dagarna i ända för att göda besättningen, och henne nära till hands står Elin som anställd och väl fungerande levande kompost. Vid grammofonen står Davide och ser till att ljuv musik når de arbetande sjömmännens öron, och inne i kojerna ruvar Fabio som den björn han är, och går från säng till säng och sover för att hålla dom varma åt sina sömniga kamrater, när de väl behöver dom.
Dessvärre drabbades Gabriella av Galna Sjösjukan vid tidigt stadium av vår resa och då vi var tvungna att limma fast henne vid hennes sänggavel för att inte riskera de övrigas säkerhet på båten sitter hon numera och apatiskt fotar sig själv i spegeln, bild..efter bild. Brevid den sjuka sitter Eduardo på golvet och letar desperat i engelska lexikon för att kunna lugna ner Gabry, men förgäves då han ändå inte kan uttala orden...
Åter upp på däck!
Av misstag råkade Tobbe komma med på den oändliga seglatsen då han hade gått ner i ruffen innan avfärd för att ta ett personligt avsked av skeppets kock. Men Hopp-I-Land-Kalle Krille hade ovetandes om detta lagt loss och Tobbe hade inget annat val än att finna sig till ro och följa med resten av besättningen ut på haven. Han står nu mera och otåligt viftar med händerna på sitt speciella Tobbe-sätt för att försöka uttrycka sina åsikter som han inte iktigt kan få fram om exempelvis hur båten ska skötas.
Vittorio vandrar runt både på babord och styrbord sida av skeppet och tar sin viktiga uppgift att hålla samman besättningen på största allvar genom att om och om igen predika: We do this together. No, not together, TOGHEETER. Genom att ständigt få höra detta kommer alla snabbt upp på fötterna igen när en konfrontation eller ett litet bråk har inträffat.
Men som vi alla vet kan havet blåsa upp till storm ibland. Då vågorna nästan sköljer våra sjömän överbord, och då guden Tor är så förbannad att åskan dundrar så in i helvete. Då kommer skeppets mentor Andrea väl till pass, för att få den vettskrämda och psykiskt rubbade besättningen att kunna återfå sitt fulla sinnesbruk och återgå till sina livsviktiga sysslor. Med sin euforiskt lugnande röst vandrar han i stormen runt från person till person både på fördäck och i sittbrunnen och säger bland annat: Hiii, how are youu, feeliin' sick? Chillaaax, it's okaay, don't worryyy, you're soo cuuuute. Särskilt Jonna brukar han få gå några extra rundor till för att få henne att hålla sina skakiga nerver tillräckligt i styr för att kunna rigga focken. Det får alla (förutom Davide som svimmar varje gång) att ta sig samman och med nya krafter ta sig an den svåra uppgiften att styra Gusten: Havets Farligaste Fena ut ur stormen.

Så här fungerar det lilla samhället på Gusten: Havets Farligaste Fena. I all oändlighet kommer vi att segla mot destination unknown, vi är dömda att för all framtid och ännu längre bortom den fylla vår plikt på havet och låta oss överväldigas av det helas innebörd.
Together är vi ett  till och från mer eller mindre fungerande team, men banden oss emellan växer sig starkare och starkare i takt med Gabriellas antal tagna foton per minut.
På Gusten: Havets Farligaste Fena kommer jag och mitt älskade crew att uppleva vårt LIVS resa, en splendid jakt på en ännu icke kartlagd ö där italienare och svenskar kan leva i symbios med varandra. Kanske kommer vi aldrig att finna en sådan ö. Kanske är vi ämnade att stanna på G:HFF till universums slut.

Inblandade kommer förstås att få uppleva äventyren till havs på riktigt, men om ni, och övriga utomstående landkrabbor inte riktigt kan vänta på framtiden så kan ni få läsa några av de kommande äventyren både här och på http://eiiraa.blogg.se

(ni som ej närvarade på skeppet i vår berättelse kan ansöka här om anmälningsblankett där ni förutom namn och telefonnummer fyller i eventuella tidigare erfarenheter till sjöss, speciella egenheter, styrkor och svagheter, vilken syssla ni skulle kunna tänka er att få sköta, samt varför just NI ska få följa med på denna vi lovar er oförglömliga seglats) 
God bless you
Skepp & Hoj

/blivande kapten och rorsman på Gusten: Havets Farligaste Fena


image127


Kommentarer
Postat av: Eira

jag vill ha all beröm för bilden som jag har målat xD jag älskar Annas bruna affro, hur hon nu har kunnat skaffat sig det? o Andrea, sen när har man kunnat ligga och röka på ett segel? hahahaha
jag har verkligen kunnat fånga alla, alla har sin grej liksom !
men vi gjorde det ! vi löste livets ekvation !!!!!!
you're such a man, no.. not a man, a MAN !!! ;D
men tänk för alla som inte fattar alla interna skämt ?! shitt min pitt vad dom måste tycka att du är konstig :D adjöss o skinksmörgås !

2007-10-27 @ 00:05:23
URL: http://eiiraa.blogg.se
Postat av: jonna

hahahahhahahhXD helt underbart! ja kunde verkligen se allt framför mej XD klockrent, tjejer!
Gusten:Havets Farligaste Fena........hahahahahhahahah

2007-10-27 @ 13:06:15
Postat av: jossan

haha jag vet, man ser det i detalj framför sig... jag skull everkligen kunna tänka mig oss i den situationen.. XD

2007-10-27 @ 18:46:51
Postat av: Anna

Hahahha, asså VA?? xD gud vad jag älskar när folk spårar..

2007-10-28 @ 19:37:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0